WWS-punten snel berekenen

WWS-punten berekenen is makkelijker dan ooit met de gratis WWS-Tool. Bereken zelf in enkele minuten onbeperkt het puntenaantal van ieder project of woning.

wws tool

Onder andere deze bedrijven gingen je voor:

Puntentellingen zijn belangrijker dan ooit

Straks vallen ruim 90% van alle huurwoningen onder het woningwaarderingsstelsel. Ook wordt het woningwaarderingsstelsel dwingend en staan er hoge boetes op verkeerde verhuur. 

De huurprijscheck invullen van de Huurcommissie is makkelijk, maar niet soepel en ook niet handig. De meest genoemde frustratie is dat resultaten niet makkelijk kunnen worden opgeslagen of opnieuw worden bewerkt. En een verschillenanalyse door meerdere variabelen naast elkaar te zetten is ook niet mogelijk.

Om deze reden ontwikkelde Huizemeyer een WWS-Tool die het jou makkelijker maakt om puntenberekeningen en -analyses te maken.

(Bekijk de video voor een demo, 2.53 min)

Hoe werkt de WWS-Tool?

De WWS-Tool werkt in Excel en ontleent daaraan zijn eenvoud en kracht. In de WWS-Tool kunnen de WWS-punten voor zowel de huidige situatie als voor toekomstige situaties (zoals de modernisering van het woningwaarderingsstelsel conform de Wet betaalbare huur) worden berekend.

De WWS-Tool is bedoeld om snel en gemakkelijk een berekening te maken en onderscheidt zich daarmee van zware database programma's, abonnementsdiensten of andere online diensten. Het werkt veel sneller dan het formulier op de website van de Huurcommissie en lost zo de grootste frustratie van veel ontwikkelaars en beleggers op.

In de WWS-Tool kan worden gerekend met de oude tijdvakken tot 1 juli 2022 en met het nieuwe tijdvak gebaseerd op de moderniseringen uit het voorstel van de Wet betaalbare huur, het Ontwerpbesluit Huurprijzen woonruimte, en vier aangenomen amendementen.

Let op: De Wet betaalbare huur en het Besluit huurprijzen woonruimte zijn aangenomen en gaan in per 1 juli 2024.

Een ge-update versie van de WWS-Tool wordt naar verwachting eind augustus 2024 gepubliceerd.

Voor wie is de WWS-Tool ontwikkeld?

 • Projectontwikkelaars

  Reken snel een nieuwbouwproject door en verken scenario's met verschillende variabelen.

 • Beleggers

  Reken verbeteringen door of maak een puntentelling snel inzichtelijk.

 • Iedereen die regelmatig een puntentelling nodig heeft

  Bereken snel en onbeperkt de WWS-punten.

De belangrijkste voordelen van de WWS-Tool:

 • Helemaal zelf te gebruiken!

  De WWS-Tool is helemaal zelf te gebruiken. Maak op ieder moment een berekening wanneer jij het nodig hebt. 

 • Maak eenvoudig scenario analyses!

  Ideaal voor projectontwikkelaars of beleggers die een project willen verbeteren. Zet verschillende scenario's naast elkaar en ontdek welke aanpassingen het beste scoren.

 • Projectgegevens delen niet nodig!

  Doordat de WWS-Tool helemaal zelf is te gebruiken, is het niet nodig om vertrouwelijke of gevoelige gegevens te delen met externe partijen. 

 • Snel verder met de telling!

  De puntenberekeningen zijn makkelijk op te slaan, zonder dat de invoer verloren gaat. Ga op ieder moment weer snel verder met de berekening!

 • Volledig transparant!

  Per onderdeel zijn de puntenscores en formules volledig in te zien. Op deze manier is het resultaat van de puntentelling volledig transparant. De Excel kan zelf bewerkt worden.

 • Gratis kennisupdates!

  Met enige regelmaat ontvangt u kosteloos kennisupdates over het woningwaarderingsstelsel, regelwijzigingen of andere relevante informatie over de woning(beleggings)markt. Ook updates van de WWS-Tool worden automatisch toegestuurd.

WWS-Tool (Zelfstandige Woonruimte)

Wat is de laatste versie?

WWS-Tool 2.1 (Zelfstandige Woonruimte)

Wat heb ik nodig?

Microsoft Excel of compatible software

Hoe krijg ik het?

Downloadlink per e-mail na aanmelding

Scroll naar boven