WWS-punten snel berekenen

Een huurprijscheck en WWS-punten berekenen is makkelijker dan ooit met de WWS-Tool. Bereken zelf onbeperkt en in enkele minuten het puntenaantal van ieder project of woning.

wws tool

Een goede puntentelling is belangrijker dan ooit

Straks vallen ruim 90% van alle huurwoningen onder het woningwaarderingsstelsel. Ook wordt het woningwaarderingsstelsel dwingend en staan er hoge boetes op verkeerde verhuur. Het is daarom belangrijk om te allen tijde inzicht te hebben in het aantal wws-punten van een project.

De huurprijscheck invullen van de Huurcommissie is makkelijk, maar niet soepel en ook niet handig. Resultaten kunnen niet makkelijk worden opgeslagen of opnieuw worden bewerkt. En een verschillenanalyse door meerdere variabelen naast elkaar te zetten is ook niet mogelijk. Huizemeyer Real Estate ontwikkelde daarom een WWS-Tool die het jou makkelijker maakt om puntenberekeningen en -analyses te maken.

(Bekijk de video voor een demo, 2.53 min)

Hoe werkt de WWS-Tool?

Een huurprijscheck op basis van het woningwaarderingsstelsel is makkelijker dan ooit met de WWS-Tool. De WWS-Tool werkt in Excel en ontleent daaraan zijn eenvoud en kracht. In de WWS-Tool kunnen de WWS-punten voor zowel de huidige situatie als voor toekomstige situaties (zoals de modernisering van het woningwaarderingsstelsel conform de Wet betaalbare huur) worden berekend.

In de WWS-Tool zijn nu drie tijdvakken opgenomen: het tijdvak tot en met 30 juni 2023, het tijdvak van 1 juli t/m 31 december 2023 en het tijdvak vanaf 1 januari 2024 (op basis van wat nu bekend is).

De WWS-Tool is snel en gemakkelijk in te vullen. Veel sneller dan het formulier op de website van de Huurcommissie.

Voor wie is de WWS-Tool?

 • Projectontwikkelaars

  Reken snel een nieuwbouwproject door en verken scenario's met verschillende variabelen.

 • Beleggers

  Reken verbeteringen door of maak een puntentelling als bijlage voor het huurcontract.

 • Adviseurs en makelaars

  Maak puntentellingen inzichtelijk voor clïenten of voor opbrengstberekeningen.

 • Architecten

  Ontwerp betere plannen die geschikt zijn voor de middenhuur.

 • Iedereen die regelmatig een puntentelling nodig heeft

  Bereken snel en onbeperkt de WWS-punten.

De belangrijkste voordelen van de WWS-Tool:

 • Geen limiet en onbeperkt te gebruiken!

  Doordat het gebruik van de WWS-Tool wordt aangeschaft is er geen limiet aan het aantal keren dat de punten berekend kunnen worden. Onbeperkt het aantal punten berekenen voor dezelfde prijs, zonder dat je vast zit aan een abonnement.

 • Helemaal zelf te gebruiken!

  De WWS-Tool is helemaal zelf te gebruiken. Voor het berekenen van de punten ben je niet afhankelijk van externe adviseurs en agenda's van anderen. Maak op ieder moment een berekening wanneer jij het nodig hebt. Helemaal zelf in-control en geen dure adviseurs meer nodig!

 • Maak eenvoudig scenario analyses!

  Ideaal voor projectontwikkelaars of beleggers die een project willen verbeteren. In de WWS-Tool kunnen eenvoudig verschillende scenario's met kleine of grote aanpassingen naast elkaar worden gezet. Zo kan snel worden ontdekt welke aanpassingen het beste scoren.

 • Projectgegevens delen niet nodig!

  Doordat de WWS-Tool helemaal zelf is te gebruiken, is het dus niet nodig om vertrouwelijke of gevoelige gegevens te delen met externe partijen. 

 • Snel verder met de telling!

  De puntenscores zijn makkelijk op te slaan. Maak eenvoudig een berekening voor ieder project, zonder dat de invoer verloren gaat. Ga op ieder moment weer snel verder met de berekening!

 • Volledig transparant!

  Per onderdeel zijn de puntenscores volledig in te zien. Op deze manier is het resultaat van de puntentelling volledig transparant.

 • Verkrijg periodieke updates!

  Nieuwe versies worden gemaakt bij de toevoeging van een nieuw tijdvak (met geïndexeerde berekeningswaarden) en kunnen, na een eerste aankoop, tegen gereduceerd tarief (€39,- excl. BTW) worden verkregen. Eventuele tussentijdse updates, bijvoorbeeld bij verbeteringen van de WWS-Tool of nieuw bekendgemaakte regelwijzigingen, worden zonder meerkosten toegestuurd.

WWS-Tool (Zelfstandige Woonruimte)

Wat is de laatste versie?

WWS-Tool 1.1 (Zelfstandige Woonruimte)

Wat heb ik nodig?

Microsoft Excel of compatible software

Hoe krijg ik het?

Directe download na bestelling via iDeal

Wat kost het?

€ 78,10 excl. BTW

Scroll naar boven